И међу мање пасионираним пратиоцима операције “Бела пана” коју владика Григорије води скоро деценију, пажњу је изазвао избор пиона који је први жртвован од невеликог броја преосталих међу предавачима и асистентима Богословскиг факултета.
Није тајна да је на шаховској табли највише црквене просветне установе до недавно, поред пешака, било и Григоријевих коња, па и ловаца. Али, већина се дозвала памети, а неки су му блиско друштво у хедонистичким подвизима, да би их се лишио.
Изгледа да му је било лако да се одлучи за о. Вукашина Милићевића који као да је журио да сам себи испред речи свештеник припише бивши.

Као син јуловске министарке здравља, од увоза лекова са Кубе живео је толико богато као да је назив “црвена буржоазија” смишљен баш за њега. Није му било лако да проћерда 5.000.000,оо $, али јесте да постане неомиљен међу колегама свештеницима и верницима. На то их је подстицала и америчка војна униформа у којој су га чешће сретали него у мантији.

Истина, има у томе и љубоморе, али када српски православни свештеник, уз то професор Богословског, васпитач будућих свештеника и вероучитеља, остави жену и децу, спетља се и живи са Сарајком, др Белмом Буљубашић и, у исто време са још једном женом, уз све то не кријући наклоност према марихуани, пријатељима пионима са Григоријеве шаховске табле је лакнуло.

Шеф Григорије, као мудра политичка животиња, како га је описао амерички амбасадор у Сарајеву, не мора много да бира. А шеф издаје наређење да јадног Вукашина подстичу у лудилу. Отуда силни интервјуи, твитови, блогови. А Вуле ванземаљац се размахао, пљује у вис и не брише се више. Тужно…

Сутра, када се обрати Григорију за помоћ, овај ће му рећи: „Сам си пао, сам си се убио. Не могу ти помоћи.“

Верујем.блог

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s