Иако су владике СПЦ у Црној Гори позвале народ на мир и уздржаност, народ се и данас и вечерас окупља у многим градовима ЦГ.

Велико је незадовољство народа против Мила Ђукановића, али је српски народ у Црној Гори, једним не малим дјелом, врло разочаран и љут и на митрополита Амфилохија, који их је, како они осјећају и кажу, поново издао у преговорима са Милом.

На терену је двовлашће и тровлашће. Прилично је хаотично.  Чак и унутарцрквено у Црној Гори. Јасно се види разилажење у приступу вл. Јоаникија и митрополита Амфилохија. Владика Јоаникије се недавно  извикао на митрополита. Пре три вечери. Разлог је изгледа подозрење да Амфилохије тајно шурује са режимом и меки став према Ђукановићу, и то после свега што је овај учинио.

Јоаникије није ни за заоштравање односа са Србијом, што Амфилохије намерно и стално ради.

Многи свештеници који су Амфилохијеви, више се не консултују са њим, већ зову Јоаникија. Јоаникије и бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, на кога су недавно пуцали у Београду, преузели су контролу и међу дјелом Амфилохијевог свештенства. Они више не траже за све дозволу од митрополита, кога сад најчешће заобилазе јер га сматрају неодлучним и сумњивим.

Шта ће бити не зна се, мада, људи који су видјели данас митрополита Амфилохија кажу да се он понашао мирно, као да се ништа не дешава. И због тога га неки сумњиче да је у договору са Милом. Данас је најјача опозициона странка у ЦГ, иначе српска и просрпска, ДФ (Демократски фронт), позвала митрополита да прокуне јавно Мила Ђукановића, ако овај потпише спорни закон. Мило га је већ данас потписао. Сад су све очи уперене у митрополита – хоће ли или неће проклети Ђукановића.

Писмо вјерника из Црне Горе

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s