Епископ Игњатије Мидић је поднео неопозиву оставку на место декана Православног богословског факултета у Београду. На седници Наставно-научног већа поред патријарха Иринеја, кога Зоран Ђуровић у тексту испод ословљава са „деда“ били су присутни професори и чланови Синода.

Ево шта каже Ђуровић како су се одвијале ствари на седници:

 

 

Деда је данас био неприкосновени шампион! Разбио их је све. Цитирао је и мене: Врховни покровитељ Факултета је ex officio Његова Светост Патријарх српски. Еx officio значи по праву. То даље значи да Патријарх може да самостално одлучује по свим питањима на ПБФ. То је по статуту. Дакле, сам Патријарх може да смени декана, али се у пракси поштује процедура и установе које постоје на ПБФ, осим кад ове не покушају да се побуне, као што је сада случај. – Рекао им је, што сам и писао: Могу све да вас сменим и поставим друго особље!

Перишић је покушао да нешто мудрује, а Деда – кога су ови прогласили мртвим – га упита: Која си ти епархија? – ЗХ – Кад си тражио благослов од мене да предајеш? – Никад. – Хоћу сутра молбу на мом столу да видим!

Максим се јавио за реч, али га Деда упита: Откуд ти овде? – Па по позиву декана… – Ко си ти, човече, да узбуниш цео свет против нас? Против Цркве која ти је све дала! Где ти је монашко смирење? Седи доле!

Тако се проведе и млади Јефтић, кога су примили уместо мене, па је почео да труби како Синод је поступио противзаконито, а онда га је Буловић питао: Ко си ти? Када си радио у Синоду?

И овај је сео.

Ванземаљац је само ћутао и седео и ништа није проговарао. Саветовали га тако паметнији…

Коста Чавошки је покушао да каже како ово није у складу са БУ, али му се Порфирије топло захвалио на интервенцији. – Они који не знају позадину свега: Амфилохије је давно био ангажовао – како се чује наоколо – да напише свој текст о неуставности Устава америчких цркава, а који је интегрисан добрим делом у овом новом, пучистичком, и исти Амфилохије га је, највероватније, и сада дириговао да убацује клипове у точкове, јер је то организовано заједно са Атанасијем, који је јуче запуцао из ЦГ да би данас покушао да прави хаос на ПБФ.

Свештеник Зоран Ђуровић, форум сајта Поуке

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s