Након што је Свети Синод СПЦ размотрио писмо епископа Игњатија Мидића, после јучерашње конфузне реакције медијских промотера америчког пиона у СПЦ – еп. Максима, да се приметити нескривена паника у овом прозападном, русофобном и процариградском лобију владика.

Осведочени лоби владика рушитеља јединства СПЦ, који предводи владика Западноамерички Максим, а у коме су и епископи Источно Амерички Иринеј и Немачки Григорије, као и њихови седи патрони митр. Амфилохије и пензионисани вл. Атанасије, опет је активирао своје бејби новинаре и америчке скандал мајсторе у појединим прозападним медијима у Србији.

Занимљиво је да чим запрети било каква опасност од смене са ПБФ-а, проблематичног у вероисповедању православне вере еп. Максима и чим Свети Синод СПЦ одбије да прихвати противуставне одлуке тројице епископа у САД, одмах се активирају и разни антисрпски и фанаро-пентагонски медији у Србији.

Не изненађује подршка Максимовом фанаро-америчком лобију у СПЦ коју им је дао еп. Игњатије Браничевски, који је као и еп. Максим познат по разним неправославним и непредањским ставовима. Само, да се приметити, еп. Игњатије се изгледа поприлично опустио па од брањења свог профанарског истомишљеника Максима, дебело заборавља на хаотично стање у сопственој му Епархији Браничевској, где му неканонски румунски свештеници вршљају, уздуж и попреко.

Да не спомињемо катастрофално стање у многим парохијама и манастирима у Браничеву. Посебно у Игњатијевом Манастиру Нимник, где се више не зна ни ко коси ни ко воду носи, и где је опште расуло добило Содомо – Гоморске димензије. Да ли због презаузетости око све новог до новог ишчитавања Митрополита без пастве Јована Зизјуласа, или због бриге да одбрани свог фанариотског истомишљеника и дарвинисту еп. Максима, све у свему вл. Игњатије се изгледа сувише заиграо у америчко-максимовско-фанариотском колу.

Индикативно је да у прекоантлантским епархијама СПЦ, почињу да се јасно виде пукотине и у односима између два блока. Између, колико толико савесних епископа Кирила и Митрофана, и Максимовог рушитељског кружока, кога чине и епископи Иринеј и Лонгин. Својевољно и антиуставно донети црквенорушилачки Статут и Устав српских православних епархија у САД, наравно није добио зелено светло Св. Синода СПЦ, јер стари али не и дементни Патријарх Иринеј  и дипломатски еп. бачки Иринеј, и по том питању одржавају брод СПЦ да не скрене са курса , не дозвољавајући неозбиљни и опасни авантуризам еп. Максима Дарвинисте и његове дружине, да и у Америци својим агресивним, пучистичким и антиуставним прекрајањима канонско-правног устројства СПЦ, изазову раскол међу српским верницима.

Управо то настојање два Иринеја да не дозволе разбијање СПЦ на парампарчад је разбеснело НАТО владике, те се очекује врућа јесен у СПЦ. Криза коју је у СПЦ изазвао еп. Максим, чије понашање више приличи незрелом и неодговорном пубертетлији жељном славе, него човеку од 51. годину, прети да озбиљно угрози јединство СПЦ. По свој прилици за оправдање овакве авантуре и усиљеног наметања неправославних схватања  има на располагању сва лево-либерлана гласила у Србији.

Медијска кампања коју је повела Јужна струја против патријарха и њему блиских епископа ће у најблажем случају имати за последицу изразито заоштравање односа у СПЦ, а у крајњем можда и раскол под патронатом НАТО и Фанара.

 

Верујем.блог

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s